Dlaczego Pomati Open?
Zawsze tworzyliśmy najbardziej innowacyjne narzędzia, aby umożliwić artystom i rzemieślnikom z branży cukierniczej podniesienie jakości pracy poprzez zmniejszenie czasu samej produkcji, jak także zajmowanej przez maszyny przestrzeni na rzecz kreatywności.
Dlaczego nam się udaje, jaki jest nasz sekret? Ponieważ nauczyliśmy się słuchać, dzielić się, interpretować, przechwytywać. Zdaliśmy sobie sprawę, że miejsce, w którym pracujemy, w naturalny sposób stało się „otwartym” laboratorium, w którym profesjonaliści technologii i wzornictwa prowadzą dialog z cukiernikami, gdzie eksperci od linii produkcyjnych dla restauracji znajdują wspólne płaszczyzny z projektantami i przedsiębiorcami z branży.


Bez formalizmu Akademii Cukierniczej lub strukturalnego zaangażowania Profesjonalnego Kursu Czekolady.
Dlatego zdefiniowaliśmy naszą duszę jako Pomati Open: chcemy, aby była dostępna dla jak największej liczby Artystów i Rzemieślników, aby mogli doświadczyć naszych pomysłów, zrozumieć ich funkcjonowanie, przyczynić się do rozwoju tej niezwykle bogatego i wielopłaszczyznowego świata.
Jesteśmy zawsze otwarci i dostępni.
Jednolita całość jest
lepsza niż
suma poszczególnych części.
Artyści i Rzemieślnicy.
Kiedy wzornictwo przemysłowe prowadzi dialog ze sztuką i rzemiosłem
Przyjdź i odwiedź nas w naszym laboratorium.

Nauczyciele

Riccardo Magni
Posiada bogate doświadczenie zarówno w kraju jak i za granicą. Od usług renomowanych instytucji hotelarskich, takich jak Grand Hotel Villa Serbelloni w Bellagio we Włoszech (5 gwiazdek deluxe) przez Restauracja Albereta, pod okiem wielokrotnie nagradzanego włoskiego Szefa Kuchni Gualtiero Marchesi do historycznych cukiernii, jak Cova w Mediolanie i Balzer 1850 w Bergamo.

Fabrizio Fiorani
Rezydent Cukiernik

Mattia Ferrari
Pracował jako główny cukiernik w renomowanym ośrodku na Minorce, następnie w cukierni znanej firmy, gdzie do jego obowiązków należało przygotowanie ciast oraz zaprojektowanie i samodzielne uruchomienie linii do produkcji czekolady.