Akcesoria

Uzupełnij swoją linię i perfekcyjną produkcję
Ikonka w dół

Pas oblewający

  • siatkowy pas transmisyjny do załadunku z systemem Start/Stop
  • siatkowy pas wibrujący do oblewania
  • taśma rozładunkowa z systemem Start/Stop, z wałkiem obrotowym na papier pergaminowy
  • szybko ściągany pas załadunkowy umożliwiający szybkie mycie pasa do oblewania
  • tacki aluminiowe do rozładunku produktu
  • dwuwarstwowy lej do czekolady, do całkowitego lub częściowego oblewania produktu
  • wentylator o regulowanej prędkości
  • poziomo obracany moduł nadmuchowy z regulacją wysokości i przechyłu
  • moduł odcinający z napędem wyposażony w bieg wsteczny
  • zbiornik dla dolnego i bocznego oblewania produktu
  • wysokość przejścia produktu – 160 mm
  • zmienna prędkość 0-2 mt/min.
  • lampa podgrzewająca pas transmisyjny (opcjonalnie)
  • osłona z tworzywa do pasa transmisyjnego (opcjonalnie)
  • dekorator (opcjonalnie)

Napięcie:
230 V – 50 Hz – 0,50 kW jednofazowy (inne napięcia niestandardowe na zamówienie)

Dostępne dla:
Temperówka do czekolady T20 – szerokość pasa 180 mm
Temperówka do czekolady T20, T35 – szerokość pasa 250 mm
Temperówka do czekolady T35 – szerokość pasa 320 mm

Indywidualne kursy przetwarzania czekolady
PO INFORMACJE SKONTAKTUJ SIĘ JUŻ TERAZ
Pomati Open

Pas oblewający wolnostojący składany

  • siatkowy pas transmisyjny do załadunku z systemem Start/Stop
  • siatkowy pas zakrywający obszar wibracji produktu
  • taśma rozładunkowa z systemem Start/Stop
  • składana konstrukcja
  • tacki aluminiowe do rozładunku produktu
  • półka do rozładunku produktu
  • dwuwarstwowy lej do czekolady, do całkowitego lub częściowego oblewania produktu
  • elektryczne sterowanie wentylacją
  • wentylator z regulacją wysokości i nachylenia
  • zlizywacz ogonków
  • basen do podlewania spodów (opcjonalnie)
  • długość taśmy 180 mm (dostępna również wersja 250 mm)
  • elektroniczna kontrola prędkości 0-2 mt/min.
  • napięcie 230 V – 50 Hz – 1,2 kW jednofazowe (inne napięcia niestandardowe na zamówienie)
  • wymiary rozłożonego pasa: 450x1820x1030 mm
  • wymiary złożonego pasa: 450x500x1890 mm
  • listwa maskująca trzyczęściowa montowana na wózku uchylnym
  • odchylana dysza nadmuchu z regulacją wysokości
  • istnieje możliwość dostosowania odległości między pasem podawczym a przenośnikiem w celu usprawnienia transportu produktów mniejszych niż produkty standardowe, kuliste lub o nieregularnych kształtach
  • pas załadowczy można zatrzymać, aby poprawić dokładności i czas pozycjonowania produktu
  • siatka przykrywająca wyposażona w system wibracji usprawniający proces oblewania
  • prędkość oblewania produktów można kontrolować elektronicznie z pulpitu maszyny

Dostępne dla:
Temperówka do czekolady T8/T10/T20/T35 – szerokość pasa 180 mm
Temperówka do czekolady T20/T35 – szerokość pasa 250 mm

Pas transmisyjny odbiorczy

Dostępne dla:
Temperówka do czekolady T20 – 1 mt / 1,2 mt / 2 mt – 180 mm
Temperówka do czekolady T20/T35 – 1 mt / 1,2 mt / 2 mt – 250 mm Temperówka do czekolady T35 – 1 mt / 1,2 mt / 2 mt – 320 mm

Stół rotacyjny do produkcji trufli

Dostępne dla:
Temperówka do czekolady T20
Temperówka do czekolady T35

Indywidualne kursy przetwarzania czekolady
PO INFORMACJE SKONTAKTUJ SIĘ JUŻ TERAZ
Pomati Open

Osłona z tworzywa do pasa oblewającego

Dostępne dla:
Temperówka do czekolady T20
Temperówka do czekolady T35

Lampa kwarcowa podgrzewająca do pasa oblewającego

Dostępne dla:
Temperówka do czekolady T20
Temperówka do czekolady T35

Indywidualne kursy przetwarzania czekolady
PO INFORMACJE SKONTAKTUJ SIĘ JUŻ TERAZ
Pomati Open

Dekorator

Dostępne dla:
Temperówka do czekolady T20 – szerokość pasa 180 mm
Temperówka do czekolady T20/T35 – szerokość pasa 250 mm
Temperówka do czekolady T35 – szerokość pasa 320 mm

Płyta dozująca

Dostępne dla:
Temperówka do czekolady T10
Temperówka do czekolady T20
Temperówka do czekolady T35

Indywidualne kursy przetwarzania czekolady
PO INFORMACJE SKONTAKTUJ SIĘ JUŻ TERAZ
Pomati Open

Zawór pneumatyczny w celu bardzo dokładnego dozowania czekolady do formy

Dostępne dla:
Temperówka do czekolady T10
Temperówka do czekolady T20
Temperówka do czekolady T35

Stół wibracyjny T5

Dostępne dla:
Temperówka do czekolady T5

Indywidualne kursy przetwarzania czekolady
PO INFORMACJE SKONTAKTUJ SIĘ JUŻ TERAZ
Pomati Open

Stół wibracyjny do form

Stół przeznaczony jest do wibracji produktów wytwarzanych w systemie One Shot, gdzie wymagane są poziome, falowe drgania. Może być również stosowany do innych rodzajów produkcji takich jak: produkcja tabliczek czekolady, pralin czekoladowych czy też pralin z dodatkiem różnego rodzaju orzechów.

Dostępne dla:
OneShot OSD-5
OneShot OSD-10

Właściwości techniczne:

  • wykonany w pełni ze stali nierdzewnej AISI 304
  • możliwość korzystania z form o różnych rozmiarach (135 x 275 – 175 x 275 – 205 x 275)
  • intensywność wibracji regulowana pneumatycznie z panelu sterowania
  • regulowana moc wibracji
  • wibracje zasilane sprężonym powietrzem
  • prostota obsługi przez obracanie kół z hamulcem
  • łatwo zdejmowalna taśma ułatwiająca mycie i czyszczenie
  • system tłumienia drgań do pochłaniania wibracji konstrukcji maszyny
  • napięcie: 100/240 V – 50/60 Hz– 0,2 kW jednofazowe
  • wymiary: 682 x 1190 x 565 mm

Podajnik form OSM z funkcją wstępnego rozgrzewania

Podajnik form OSM z funkcją wstępnego rozgrzewania. Przeznaczony do automatycznego załadunku i rozgrzewania form poliwęglanowych (175×275). Jedna wieża załadunkowa dla form zasila taśmę na etapie wstępnego ogrzewania, przy użyciu czterech lamp kwarcowych usytuowanych wewnątrz pokrywy. Załadunek ręczny lub automatyczny, możliwość doposażenia maszyn już podłączonych i pracujących. Szybkością i temperaturą grzania zarządza prosty panel sterowania.

Dostępne dla:
One Shot OSD-5
One Shot OSD-10

Właściwości techniczne:

  • wykonany w pełni ze stali nierdzewnej AISI 304
  • możliwość korzystania z form o różnych rozmiarach (135 x 275 – 175 x 275 – 205 x 275)
  • zmienna prędkość taśmy
  • ogrzewanie regulowane za pomocą urządzenia cyfrowego
  • ilość form w wieży załadunkowej – 16 szt.
  • inspekcja lampy kwarcowej
  • koła maszyny z wbudowanym hamulcem ułatwiające obsługę i obracanie
  • łatwo zdejmowalna taśma ułatwiająca mycie i czyszczenie
  • napięcie: 100/240 V – 50/60 Hz – 1,2 kW jednofazowe (inne napięcia niestandardowe na zamówienie)
  • wymiary: 500 x 1450 x 1480 mm
Indywidualne kursy przetwarzania czekolady
PO INFORMACJE SKONTAKTUJ SIĘ JUŻ TERAZ
Pomati Open

Płyta dozująca OSD

Dostępne dla:
OneShot OSD ZERO
OneShot OSD-5
OneShot OSD-10

Indywidualne kursy przetwarzania czekolady
PO INFORMACJE SKONTAKTUJ SIĘ JUŻ TERAZ
Pomati Open

Okno inspekcyjne

Dostępne dla:
Tunel chłodniczy
Tunel chłodniczy PRO

Indywidualne kursy przetwarzania czekolady
PO INFORMACJE SKONTAKTUJ SIĘ JUŻ TERAZ
Pomati Open
Akcesoria do tuneli chłodniczych Pomati - okno inspekcyjne

Czujnik wyjścia do zatrzymania produktu

Dostępne dla:
Tunel chłodniczy
Tunel chłodniczy PRO

Indywidualne kursy przetwarzania czekolady
PO INFORMACJE SKONTAKTUJ SIĘ JUŻ TERAZ
Pomati Open
Zapytaj o wycenę