Pas do oblewania czekoladą CSL 600 mm

Zaawansowane urządzenie składające się z konstrukcji nośnej ze stali nierdzewnej, wspierającej 600 mm taśmę roboczą.
Ikonka wymiary
Wysokość oblewanego produktu
150 mm
Ikonka pojemność
kompatybilność
Temperówka do czekolady SL80

Tunel chłodniczy 600 mm
Ikonka moc
moc
1,6 kw

Pas do oblewania czekoladą CSL 600 mm

Pas do oblewania czekoladą CSL 600 mm to nowo zaprojektowane urządzenie, składające się z konstrukcji nośnej ze stali nierdzewnej, wspierającej 600 mm taśmę roboczą. Stalowa siatka jest podzielona na dwie części: obszar załadunku produktu i obszar pokrycia. Urządzenie umożliwia przetwarzanie zarówno z pojedynczą, jak i podwójną warstwą czekolady. Pas do oblewania czekoladą jest wyposażony w 3 elementy grzewcze do równomiernego ogrzewania obszaru roboczego, wspomagane przez pokrywę, którą można otworzyć w dwóch oddzielnych obszarach dla łatwej regulacji komponentów.

Urządzenie posiada specjalną powierzchnię ogrzewaną przez energooszczędne elementy grzewcze, aby ułatwić powrót produktu do zbiornika. Obszar roboczy można łatwo oddzielić, co ułatwia czyszczenie.

Sterowanie odbywa się za pomocą panelu dotykowego, który pozwala zarządzać pracą taśmy, dmuchawy, systemów grzewczych oraz lamp. Panel umożliwia również zdalną kontrolę podstawowych funkcji współpracującej temperówki SL80.

CSL 600 mm idealnie współpracuje z temperówką do czekolady SL80 i tunelem chłodniczym o szerokości 600 mm.

Indywidualne kursy przetwarzania czekolady
PO INFORMACJE SKONTAKTUJ SIĘ JUŻ TERAZ
Pomati Open

Pas do oblewania czekoladą CSL 600 mm - specyfikacja urządzenia

Właściwości techniczne Załadunek Siatka załadowcza oddzielona od obszaru roboczego w celu zapewnienia czystości
  Strefa wibracji Siatka pokrywająca z wibracją produktu
  Zasobnik Zasobnik dwuwarstwowy do pełnego lub częściowego oblewania
  Wentylator Wentylator o zmiennej prędkości, sterowany falownikiem
  Dmuchawa Dmuchawa o regulowanej wysokości i możliwości pochylenia
  Odcinarka Silnikowa odcinarka końcowa z funkcją podgrzewania i biegiem wstecznym
  Wanna z polewą Dolna i boczna wanna z polewą wyposażona w obciążniki
  Wysokość prześwitu produktu 150 mm
  Prędkość taśmy Zmienna, w zakresie od 0 do 2 m/min
  Ogrzewanie strefy roboczej Lampy grzewcze
  Pokrywa Pokrywa z plexi
  Panel sterowania Panel dotykowy
  Sterowanie temperówką Zdalne sterowanie maszyną temperującą
  Zasilanie 200–240 V – 50/60 Hz – 1,6 kW – jednofazowe
     
Współpracuje z Temperówka do czekolady SL80 (zobacz szczegóły)
  Tunel chłodniczy do czekolady 600 mm (zobacz szczegóły)
Pas do oblewania czekoladą CSL 600 mm - specyfikacja urządzenia

Właściwości techniczne

  • Załadunek: Siatka załadowcza oddzielona od strefy roboczej w celu zapewnienia czystości
  • Strefa wibracji: Siatka pokrywająca z wibracją produktu
  • Zasobnik: Zasobnik dwuwarstwowy do pełnego lub częściowego oblewania
  • Wentylator: Wentylator o zmiennej prędkości, sterowany falownikiem
  • Dmuchawa: Dmuchawa o regulowanej wysokości i możliwości pochylenia
  • Odcinarka: Silnikowa odcinarka końcowa z funkcją podgrzewania i biegiem wstecznym
  • Wanna z polewą: Dolna i boczna wanna z polewą wyposażona w obciążniki
  • Wysokość prześwitu produktu: 150 mm
  • Prędkość taśmy: Zmienna, w zakresie od 0 do 2 m/min
  • Ogrzewanie strefy roboczej: Lampy grzewcze
  • Pokrywa: Pokrywa z plexi
  • Panel sterowania: Panel dotykowy
  • Sterowanie temperówką: Zdalne sterowanie maszyną temperującą
  • Zasilanie: 200–240 V – 50/60 Hz – 1,6 kW – jednofazowe

Dostępne akcesoria

Zapytaj o wycenę