Temperówka do czekolady SL30

Temperówka do czekolady SL30 z podgrzewanym stołem wibracyjnym i panelem sterowania z ekranem dotykowym. Idealna dla średnich zakładów produkcyjnych.

Ikonka wymiary
wymiary (mm)
512X765
h 1432 mm
Ikonka pojemność
pojemność
30 kg
Ikonka moc
moc
1,6 kw

Nowa temperówka do czekolady SL30

SL 30 to nowa koncepcja profesjonalnej maszyny do temperowania czekolady od Pomati. Ma zbiornik o pojemności 30 kg i posiada konstrukcję wykonaną z recyklingowanej stali nierdzewnej AISI 304. Unikalny system podgrzewania zbiornika, symulujący proces kąpieli wodnej, umożliwia równomierne topienie czekolady, eliminując ryzyko uszkodzenia surowca przez zbyt wysokie temperatury. SL30 jest wyposażona, podobnie jak wszystkie maszyny do temperowania czekolady z serii SL, w podgrzewany stół wibracyjny.

Indywidualne kursy przetwarzania czekolady
PO INFORMACJE SKONTAKTUJ SIĘ JUŻ TERAZ
Pomati Open

Temperówka do czekolady SL30 -specyfikacja urządzenia

Właściwości techniczne Konstrukcja W całości wykonana z recyklingowanej stali nierdzewnej AISI 304 przeznaczonej do kontaktu z żywnością
  Śruba Archimedesa Śruba zdejmowana dla łatwiejszego czyszczenia i zmiany rodzaju czekolady, bieg wsteczny do rozładunku czekolady
  Panel sterowania Panel sterowania z ekranem dotykowym
  Dozowanie Dozownik sterowany pedałem nożnym z możliwością programowania czasu dozowania
  Stół wibracyjny Podgrzewany stół wibracyjny
  Zbiornik na czekoladę Zbiornik z ogrzewaniem wielostrefowym
  Ogrzewanie Niezależne ogrzewanie śruby Archimedesa
  Agregat chłodniczy Zapewnia wzmocniony obieg zimnego powietrza
  Temperowanie Możliwość temperowania czekolady z temperaturą pośrednią
  Tryb nocny Możliwość ustawienia trybu nocnego w celu zachowania właściwości produktu
  Podłączenia Bezpośrednie podłączenie pasa do oblewania oraz pneumatycznej płyty dozującej
  Pojemność Pojemność zbiornika 30 kg
  Zasilanie 200 V - 400 V 50/60 Hz
     
Dostępne akcesoria Pas do oblewania - długość 180 mm lub 250 mm (zobacz szczegóły)
  Pas do trufli (zobacz szczegóły)
  Składany pas do oblewania - długość 180 mm lub 250 mm (zobacz szczegóły)
  Stół obrotowy do trufli (zobacz szczegóły)
  Pokrywa z plexy (zobacz szczegóły)
  Lampa grzewcza (zobacz szczegóły)
  Dekorator - szerokość pasa 180 mm lub 250 mm (zobacz szczegóły)
  Płyta dozująca (zobacz szczegóły)
  Zawór pneumatyczny (zobacz szczegóły)
Temperówka do czekolady SL30 - specyfikacja urządzenia

Właściwości techniczne

  • Konstrukcja: W całości wykonana z recyklingowanej stali nierdzewnej AISI 304 przeznaczonej do kontaktu z żywnością
  • Śruba Archimedesa: Śruba zdejmowana dla łatwiejszego czyszczenia i zmiany rodzaju czekolady, bieg wsteczny do rozładunku czekolady
  • Panel sterowania: Panel sterowania z ekranem dotykowym
  • Dozowanie: Dozownik sterowany pedałem nożnym z możliwością programowania czasu dozowania
  • Stół wibracyjny: Podgrzewany stół wibracyjny
  • Zbiornik na czekoladę: Zbiornik z ogrzewaniem wielostrefowym
  • Ogrzewanie: Niezależne ogrzewanie śruby Archimedesa
  • Agregat chłodniczy: Zapewnia wzmocniony obieg zimnego powietrza
  • Temperowanie: Możliwość temperowania czekolady z temperaturą pośrednią
  • Tryb nocny: Możliwość ustawienia trybu nocnego w celu zachowania właściwości produktu
  • Podłączenia: Bezpośrednie podłączenie pasa do oblewania oraz pneumatycznej płyty dozującej
  • Pojemność: Pojemność zbiornika 30 kg
  • Zasilanie: 200 V - 400 V 50/60 Hz

Dostępne akcesoria

Zapytaj o wycenę