
Temperówka do czekolady SL80
Temperówka do czekolady SL80
×
Zapytaj o wycenę
Największa i najbardziej zaawansowana maszyna do czekolady stworzona dla średnich i dużych pracowni.

wymiary (mm)
630X915
h 1620 mm

pojemność
80 kg

moc
2,8 kw
Nowa temperówka do czekolady SL80
Model SL 80 o pojemności 80 kg jest największą profesjonalną maszyną do temperowania w ofercie firmy Pomati. Proces dozowania jest programowalny za pomocą timera sterowanego przez panel dotykowy. SL 80 ma wśród różnych akcesoriów pas do oblewania o użytecznej szerokości 600 mm, kompatybilny z tunelem chłodniczym. SL 80 jest idealnym rozwiązaniem dla średnich i dużych pracowni.
Indywidualne kursy przetwarzania czekolady
PO INFORMACJE SKONTAKTUJ SIĘ JUŻ TERAZ
PO INFORMACJE SKONTAKTUJ SIĘ JUŻ TERAZ
Zobacz film

Temperówka do czekolady SL80 - specyfikacja urządzenia
Właściwości techniczne | Konstrukcja | W całości wykonana z recyklingowanej stali nierdzewnej AISI 304 przeznaczonej do kontaktu z żywnością |
Śruba Archimedesa | Śruba zdejmowana dla łatwiejszego czyszczenia i zmiany rodzaju czekolady, bieg wsteczny do rozładunku czekolady | |
Panel sterowania | Panel sterowania z ekranem dotykowym | |
Dozowanie | Dozownik sterowany pedałem nożnym z możliwością programowania czasu dozowania | |
Stół wibracyjny | Podgrzewany stół wibracyjny | |
Zbiornik na czekoladę | Zbiornik z ogrzewaniem wielostrefowym | |
Ogrzewanie | Niezależne ogrzewanie śruby Archimedesa | |
Agregat chłodniczy | Zapewnia wzmocniony obieg zimnego powietrza | |
Temperowanie | Możliwość temperowania czekolady z temperaturą pośrednią | |
Tryb nocny | Możliwość ustawienia trybu nocnego w celu zachowania właściwości produktu | |
Podłączenia | Bezpośrednie podłączenie pasa do oblewania oraz pneumatycznej płyty dozującej | |
Pojemność | Pojemność zbiornika 80 kg | |
Zasilanie | 200 V - 400 V 50/60 Hz | |
Dostępne akcesoria | Pas do oblewania - długość 180 mm, 250 mm lub 320 mm (zobacz szczegóły) | |
Pas do trufli (zobacz szczegóły) | ||
Składany pas do oblewania - długość 180 mm lub 250 mm (zobacz szczegóły) | ||
Stół obrotowy do trufli (zobacz szczegóły) | ||
Pokrywa z plexy (zobacz szczegóły) | ||
Lampa grzewcza (zobacz szczegóły) | ||
Dekorator - szerokość pasa 180 mm, 250 mm lub 320 mm (zobacz szczegóły) | ||
Płyta dozująca (zobacz szczegóły) | ||
Zawór pneumatyczny (zobacz szczegóły) |
Temperówka do czekolady SL80 - specyfikacja urządzenia
Właściwości techniczne
- Konstrukcja: W całości wykonana z recyklingowanej stali nierdzewnej AISI 304 przeznaczonej do kontaktu z żywnością
- Śruba Archimedesa: Śruba zdejmowana dla łatwiejszego czyszczenia i zmiany rodzaju czekolady, bieg wsteczny do rozładunku czekolady
- Panel sterowania: Panel sterowania z ekranem dotykowym
- Dozowanie: Dozownik sterowany pedałem nożnym z możliwością programowania czasu dozowania
- Stół wibracyjny: Podgrzewany stół wibracyjny
- Zbiornik na czekoladę: Zbiornik z ogrzewaniem wielostrefowym
- Ogrzewanie: Niezależne ogrzewanie śruby Archimedesa
- Agregat chłodniczy: Zapewnia wzmocniony obieg zimnego powietrza
- Temperowanie: Możliwość temperowania czekolady z temperaturą pośrednią
- Tryb nocny: Możliwość ustawienia trybu nocnego w celu zachowania właściwości produktu
- Podłączenia: Bezpośrednie podłączenie pasa do oblewania oraz pneumatycznej płyty dozującej
- Pojemność: Pojemność zbiornika 80 kg
- Zasilanie: 200 V - 400 V 50/60 Hz
Dostępne akcesoria
- Pas do oblewania - długość 180 mm, 250 mm lub 320 mm (zobacz szczegóły)
- Pas do trufli (zobacz szczegóły)
- Składany pas do oblewania - długość 180 mm lub 250 mm (zobacz szczegóły)
- Stół obrotowy do trufli (zobacz szczegóły)
- Pokrywa z plexy (zobacz szczegóły)
- Lampa grzewcza (zobacz szczegóły)
- Dekorator - szerokość pasa 180 mm, 250 mm lub 320 mm (zobacz szczegóły)
- Płyta dozująca (zobacz szczegóły)
- Zawór pneumatyczny (zobacz szczegóły)