Temperówka do czekolady SL50
Temperówka do czekolady SL50
×
Zapytaj o wycenę
Temperówka do czekolady SL50 jest idealnym rozwiązaniem dla profesjonalnych producentów czekolady o większej skali produkcji.
wymiary
512X825
h 1432 mm
pojemność
50 kg
moc
2 kw
Nowa temperówka do czekolady SL50
Mimo kompaktowych rozmiarów, model SL50 posiada pojemność aż 50 kg produktu. Podobnie jak wszystkie maszyny z linii SL, umożliwia ustawienie temperatury pośredniej w trakcie fazy temperowania.
Częściowe wyłączenie grzałek w zbiorniku pozwala na dodatkowe oszczędności energii. Tryb nocny umożliwia zachowanie strukturalnych właściwości surowca, co gwarantuje jego natychmiastowe użycie w kolejnym cyklu produkcyjnym.
Indywidualne kursy przetwarzania czekolady
PO INFORMACJE SKONTAKTUJ SIĘ JUŻ TERAZ
Zobacz film

Temperówka do czekolady SL50 -specyfikacja urządzenia
| Właściwości techniczne | Konstrukcja | W całości wykonana z recyklingowanej stali nierdzewnej AISI 304 przeznaczonej do kontaktu z żywnością |
| Śruba Archimedesa | Śruba zdejmowana dla łatwiejszego czyszczenia i zmiany rodzaju czekolady, bieg wsteczny do rozładunku czekolady | |
| Panel sterowania | Panel sterowania z ekranem dotykowym | |
| Dozowanie | Dozownik sterowany pedałem nożnym z możliwością programowania czasu dozowania | |
| Stół wibracyjny | Podgrzewany stół wibracyjny | |
| Zbiornik na czekoladę | Zbiornik z ogrzewaniem wielostrefowym | |
| Ogrzewanie | Niezależne ogrzewanie śruby Archimedesa | |
| Agregat chłodniczy | Zapewnia wzmocniony obieg zimnego powietrza | |
| Temperowanie | Możliwość temperowania czekolady z temperaturą pośrednią | |
| Tryb nocny | Możliwość ustawienia trybu nocnego w celu zachowania właściwości produktu | |
| Podłączenia | Bezpośrednie podłączenie pasa do oblewania oraz pneumatycznej płyty dozującej | |
| Pojemność | Pojemność zbiornika 50 kg | |
| Zasilanie | 200 V - 400 V 50/60 Hz | |
| Dostępne akcesoria | Pas do oblewania - długość 180 mm, 250 mm lub 320 mm (zobacz szczegóły) | |
| Pas do trufli (zobacz szczegóły) | ||
| Składany pas do oblewania - długość 180 mm lub 250 mm (zobacz szczegóły) | ||
| Stół obrotowy do trufli (zobacz szczegóły) | ||
| Pokrywa z plexy (zobacz szczegóły) | ||
| Lampa grzewcza (zobacz szczegóły) | ||
| Dekorator - szerokość pasa 180 mm, 250 mm lub 320 mm (zobacz szczegóły) | ||
| Płyta dozująca (zobacz szczegóły) | ||
| Zawór pneumatyczny (zobacz szczegóły) | ||
Temperówka do czekolady SL50 - specyfikacja urządzenia
Właściwości techniczne
- Konstrukcja: W całości wykonana z recyklingowanej stali nierdzewnej AISI 304 przeznaczonej do kontaktu z żywnością
- Śruba Archimedesa: Śruba zdejmowana dla łatwiejszego czyszczenia i zmiany rodzaju czekolady, bieg wsteczny do rozładunku czekolady
- Panel sterowania: Panel sterowania z ekranem dotykowym
- Dozowanie: Dozownik sterowany pedałem nożnym z możliwością programowania czasu dozowania
- Stół wibracyjny: Podgrzewany stół wibracyjny
- Zbiornik na czekoladę: Zbiornik z ogrzewaniem wielostrefowym
- Ogrzewanie: Niezależne ogrzewanie śruby Archimedesa
- Agregat chłodniczy: Zapewnia wzmocniony obieg zimnego powietrza
- Temperowanie: Możliwość temperowania czekolady z temperaturą pośrednią
- Tryb nocny: Możliwość ustawienia trybu nocnego w celu zachowania właściwości produktu
- Podłączenia: Bezpośrednie podłączenie pasa do oblewania oraz pneumatycznej płyty dozującej
- Pojemność: Pojemność zbiornika 50 kg
- Zasilanie: 200 V - 400 V 50/60 Hz
Dostępne akcesoria
- Pas do oblewania - długość 180 mm, 250 mm lub 320 mm (zobacz szczegóły)
- Pas do trufli (zobacz szczegóły)
- Składany pas do oblewania - długość 180 mm lub 250 mm (zobacz szczegóły)
- Stół obrotowy do trufli (zobacz szczegóły)
- Pokrywa z plexy (zobacz szczegóły)
- Lampa grzewcza (zobacz szczegóły)
- Dekorator - szerokość pasa 180 mm, 250 mm lub 320 mm (zobacz szczegóły)
- Płyta dozująca (zobacz szczegóły)
- Zawór pneumatyczny (zobacz szczegóły)
